logo kaak vlaggen wit
De winkelwagen is leeg

blog

Spandoeken printen / bedrukken checklist

Gebruik ook onze 8 punten checklist voor het eenvoudig bestellen en laten printen / drukken van spandoeken:


Stap 1
Kies het formaat

Het mooie is dat alle formaten mogelijk zijn: Hoogte  3 of 5 meter ( afhankelijk van het te bedrukken doeksoort ) drukken we in 1 keer, grotere hoogtes zijn ook mogelijk alleen lassen ( plakken ) we dan 2 delen aan elkaar.  Lengtes tot 25 meter uit een rol, mocht het spandoek dat u wilt bestellen langer moeten zijn dan lassen we het 2e deel eraan vast.

Stap 2
Kies het doeksoort

De meeste spandoeken worden geprint op PVC doek, dit is een kunststof doek dat mooi te bedrukken is omdat het 100% glad is. Is het spandoek wat groter van formaat dan adviseren we Mesh doek
Dit is ook van duurzaam PVC echter voorzien van een gaatjes structuur / geperforeerd. Het voordeel van dit zg. half opendoek doek is dat de wind er doorheen gaat.
Het nadeel van dit doek is dat de bedrukking minder goed leesbaar is.
Glanspolyester vlaggendoek komt ook vaak voor, het grote voordeel van dit doek is de kleine ruimte dat het inneemt bij het transport.
Voor indoor gebruik drukken we ook nog wel eens op satijn, erg mooi te bedrukken en zeer sfeervol.
Voor tijdelijk gebruik oa bij ( wielren ) wedstrijden  drukken we ook op   non woven materiaal.  Dit doeksoort is 100% recycelbaar en is gemaakt van korrels van pet flessen.
Dit zijn meestal rol lengtes van 50 meter die we bedrukken. Alleen geschikt voor tijdelijk gebruik, erg licht van gewicht en eenvoudig met een tie-wrap vast te zetten op drangekkken.

Stap 3
Kies de afwerking

We werken ze geheel naar uw wens af. Meestal omzomen we de randen en voorzien deze van zeilringen om de 50 cm.  Altijd eenvoudig overal op te hangen. Maar ook open  zomen of koorden zijn mogelijk.

Stap 4
Levensduur spandoek.

Meestal worden spandoeken tijdelijk ingezet, maar de levensduur is veel langer. Alle doeksoorten hebben verschillende levensduren. Het duurzaamst is PVC doek.
Hier heeft u jaren plezier van, de bedrukking zal na verloop van ca. 2 jaar gaan vervagen door de inwerking van UV straling. Spandoeken bedrukt op glanspolyester vlaggendoek zullen sneller
verkleuren. Zeker in het voorjaar als de UV straling / zonkracht vaak erg hoog is zal dit zichtbaar zijn na enkele maanden.  De doeken zelf slijten niet of nauwelijks als ze goed gespannen zijn. Belangrijk is dus waar komt het spandoek te hangen.

Stap 5
Eenzijdig of dubbelzijdig bedukt

Soms is het zinvol om het spandoek aan 2 zijden te bedrukken, 2 doeksoorten zijn hiervoor geschikt nl. PVC en Mesh.
De doeksoorten bestaand uit 3 lagen, waarvan de middelste een zwarte tussenlaag ( blockout ) is zodat doorschijnen niet mogelijk is.
Ook 2 zijdig verschillend bedrukt is mogelijk.

Stap 6
Prijzen spandoeken

De prijs is sterk afhankelijk van het formaat en aantal.  De opstart kosten ( gelijk voor 1 of 10 stuks ) drukken zwaar door bij oplage 1.
Als het aantal te bedrukken spandoeken groter is worden de opstart kosten verdeelt over meerdere stuks dus daalt de prijs per spandoek flink. Daarnaast speelt de druktechniek een rol , printen voor kleinere aantallen en zeefdrukken voor grotere aantallen.

Stap 7
Frame bij het spandoeken

Alle spandoeken kunnen gespannen worden in frames.  Het formaat van het frame is enkele cm groter dan het spandoek.
Deze afstand tussen frame en doek is afhankelijk van de dikte van het buizenframe maar ook van het type spanners.
Er zijn elastiekspanners beschikbaar die het doek strak tegen het buizenframe spannen, maar we hebben ook elastieken die  ca.  5 cm. ruimte vrijlaten tussen het doek en frame.

Stap 8
Ontwerp / aanleveren bestand voor het bedrukken printen

Graag aanleveren als  EPS of PDF bestand, dit mag al op schaal zijn maar hoeft niet we maken graag een passend ontwerp.


Een spandoek leent zicht perfect voor alle acties en past ook  in een beperkt budget, bel gerust 0314-661812 voor meer informatie.

webshop advies nodig

webshop bellen

webshop mailen

webshop kom langs
2015Gratis-ontwerp-button-218

webshop info kaakvlaggen

webshop info webshop


 

Euregio bezoekadres voor
persoonlijk advies

Blauwe vink klein  

Bezorging op
afspraak mogelijk

ideal