logo kaak vlaggen wit
De winkelwagen is leeg
Search - Categories
Search - Contacts
Zoek in website
Search - News Feeds
Search - Web Links
Zoek in webshop categorieën
Zoek in webshop producten
Search - SP Page Builder

veel gestelde vragen

Graag delen wij onze schat aan relevante kennis en ervaring met u.
Stel gerust uw vragen over vlaggen, banieren en spandoeken, Bel, fax,mail, of stel uw vraag per chat en krijg direct antwoord.
Liever persoonlijk contact maak dan een afspraak voor het bezoeken van onze Euregio Showroom. 
Wij helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen. 

Voor een persoonlijk gesprek kunt u ons altijd bereiken op telefoonnummer: 0314 - 661812.
Vragen worden door ons altijd binnen 24 uur beantwoord. 

 

         vlaggenmasten en vlaggen in het juiste formaat

 

Altijd een passende vlag:

Het formaat van de vlag moet passen bij de vlaggenmast. Daarom is het formaat van de vlaggen afhankelijk van de lengte van de mast. Vlag formaat 100 x 150 cm ons advies mastlengte 2 meter Vlag formaat 120 x 180 cm ons advies mastlengte 5 à 6 meter Vlag formaat 150 x 225 cm ons advies mastlengte 6 à 7 meter Vlag formaat 200 x 300 cm ons advies mastlengte 8 meter

 

Digitaal printen:

Een grote kleurenprinter drukt rechtstreeks op textiel. Bij digitaal printen zijn de kosten in het voortraject veel lager dan bij de zeefdruk drukmethoden. Hierdoor is zeer rendabel geworden om kleinere oplagen te produceren Omdat digitaal printen een geautomatiseerd systeem is, kunnen wij ook heel snel leveren, tegen betaalbare prijzen.

 

Zeefdruk:

Bij zeefdruk zijn de kosten hoog in het voortraject. O.a. door het maken van films, ramen en het mengen van de kleuren. Hierdoor zeer geschikt om voordelig grotere oplagen te drukken. Omdat zeefdruk een handmatig systeem is de levertijd langer.

 

Afwerkingtechnieken:

Alle vlaggen worden met uiterste zorg gezoomd. De meest kwetsbare delen van de vlag worden voorzien van elastische stiksels, uw garantie voor een maximale levensduur van uw vlag. De gemonteerde clips zorgen voor een snelle een eenvoudige bevestiging. De afwerkingtechniek hangt uiteraard nauw samen met de uiteindelijke toepassing. Wilt u advies over de mogelijkheden neemt u dan contact met ons op.

 

vragen over spandoeken en banieren

 

Het onderhoud van uw vlaggen, spandoeken en banieren:

Haal uw vlag binnen als de windkracht 6 of hoger is. Dit voorkomt dat het vroegtijdig kapotslaat. Laat de vlaggen vrij uitwaaien. Repareer losgeslagen zomen, dit voorkomt rafelen. Vouw de vlaggen na gebruik losjes op en bewaar het op een droge plaats. Laat een natte vlag langzaam te drogen, voordat u het vouwt. Om de frisse kleuren te behouden kunt u de vlaggen heel goed wassen met een wasmiddel zonder bleek op 30° wassen.

 

De levensduur:

Een vlag die in weer en wind hangt is aan slijtage onderhevig. De slijtage is echter sterk afhankelijk van het gebruik. Belangrijke negatief beïnvloedende aspecten zijn lucht­vervuiling en zout-inwerking. Uit ervaring weten we dat het gemiddelde ca 2 a 3 vlaggen per mast per jaar is, indien de vlaggen 24 uur per dag buiten aan de vlaggenmast hangt.

 

Vlagprotocol:

Vlagdata 31 januari (1 februari) H.M. Koningin Beatrix 27 april (28 april) Z.K.H. Prins Willem Alexander 30 april (29 april) Koninginnedag, tevens verjaardag van mr. Pieter van Vollenhoven 4 mei (4 mei) Dodenherdenking (vlag halfstok vanaf 18.00 tot zonsondergang) 5 mei (5 mei) Bevrijdingsdag 17 mei Prinses Máxima 15 augustus (16 augustus) Bevrijding van toenmalig Nederlands-Indië 3e dinsdag in september Prinsjesdag (alleen in Den Haag) 7 december H.K.H. Prinses Amalia 15 december (16 december) Koninkrijksdag. Vlagregels: Een vlag is een eerbetoon aan bijvoorbeeld een natie en hoort daarom niet ’s nachts buiten te hangen. Het hijsen van de vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Alleen wanneer een landenvlag aan beide zijden door schijnwerpers wordt belicht mag deze na zonsondergang blijven hangen.

 

De Nederlandse vlag:

De Nederlandse vlag is het symbool van het koninkrijk der Nederlanden en hoort daarom overal op Nederlands grondgebied een ereplaats te hebben. De juiste kleuren van de Nederlandse vlag zijn helder vermiljoenrood - wit - kobaltblauw. De afmetingen verhouden zich als 2:3 waarbij '2' als broekingsmaat gehanteerd wordt en '3' het uitwaaiend gedeelte is. De lengte van de stok of mast is zodanig uitgevoerd dat de vlag, ook als zij halfstok hangt, de grond niet kan raken. 4 en 5 mei: 4 mei is de nationale herdenkingsdag, en op 5 mei vieren wij de bevrijding van ons land. Vlagprotocol op 4 mei De nationale herdenking is beperkt tot de avond van 4 mei. vanaf 18.00 uur tot zonsondergang, mag de vlag halfstok hangen. Om 20.00 uur vindt het moment van twee minuten stilte plaats. Ook daarna wordt de vlag niet in top gehesen, maar blijft overal halfstok hangen.

 

Meerdere (landen)vlaggen bij bezoek:

Wanneer u buitenlands bezoek krijgt is het teken van goed gastheerschap als u de vlaggen op de juiste manier gebruikt. De eigen nationale vlag moet altijd de ereplaats hebben. De ereplaats is de beste plaats, die afhankelijk van de situatie is: vooraan, midden of links vanuit het publiek gezien. Volgorden: *1* Vanaf vooraan: overige vlaggen van voor naar achter. *2* Vanaf links: overige vlaggen van links naar rechts. *3* Vanaf midden: overige vlaggen afwisselend links en rechts vanuit publiekszijde gezien. De volgorde in nationaal verband: de nationale vlag, en dan de vlaggen van respectievelijk provincie, gemeente, wijk, organisatie of bedrijf. De volgorde in internationaal verband: de nationale vlag, (dan de vlag van een internationale organisatie), en dan de overige natievlaggen in de franse of engelse alfabetische volgorde, altijd op gelijke hoogte, en van dezelfde grootte. Heeft u een buitenlandse gast en wilt u naast de Nederlandse vlag ook een vlag met uw logo ophangen? Dan komt de logovlag links van de Nederlandse vlag en de vlag van het land van uw gasten rechts (vanuit de publiekszijde gezien )

 

Wimpels:

Vlaggen in combinatie met een oranje wimpel: Koninginnedag 30 april (29 april) Koningin Beatrix 31 januari (1 februari) Prins Willem Alexander 27 april (28 april) Andere verjaardagen van leden van de Koninklijke Familie, en alle andere feestelijkheden m.b.t. leden van de Koninklijke Familie: bijv. huwelijk, jubileum, bezoek. Andere wimpels, zoals een provinciewimpel, of rood - wit - blauwe wimpels worden vaak alleen gebruikt. Deze wimpels mogen altijd als decoratie aan de vlaggenmast hangen.

 

Hoe lang moet mijn Rood-Wit-Blauwe welkomwimpel zijn:

Ons advies is tot de helft van de lengte van uw vlaggenmast of iets langer.

webshop advies nodig

webshop bellen

webshop mailen

webshop kom langs
2015Gratis-ontwerp-button-218

webshop info kaakvlaggen

webshop info webshop


 

Euregio bezoekadres voor
persoonlijk advies

Blauwe vink klein  

Bezorging op
afspraak mogelijk

ideal